ملاکها و معیارهای ازدواج موفق زمانی به شما کمک خواهد کرد خودتان هم فرد مناسبی شده باشید. حتی اگر فرد مناسبی را بهعنوان همسر برگزینید اما خود شما فرد مناسبی نباشید، ارتباط شما ناچار به شکست منجر خواهد شد.
خانم اشتاینم میگوید: افراد زیادی هستند که در جستجوی فرد مناسبی هستند، بیش از اینکه تلاش کنند تا خود فرد مناسبی شوند.
پروفسور اولسون استاد دانشگاه مینهسوتا و یکی از دانشمندان به نام، ملاکها و معیارهای ازدواج موفق را پیشنهاد میکند. اگر به فکر ازدواج هستید یا در آینده قصد ازدواج دارید، این ملاکها در انتخاب همسر به شما کمک خواهد کرد.
قبل از ازدواج هر دو نفر باید مستقل و پخته باشند
یکی از ملاکها و معیارهای ازدواج موفق میباشد. هرچه دو نفری که میخواهند با هم ازدواج کنند پختهتر و مستقلتر باشند ایجاد ارتباط صمیمانه راحتتر و سادهتر خواهد بود.
استقلال و پختگی اغلب در طول زمان و گذر عمر همراه با افزایش سن به دست میآید و همین میتواند دلیل خوبی برای صبر کردن در ازدواج باشد.
بهترین عامل پیشبینیکنندهی ازدواج موفق بر اساس تحقیقات، سن همسران در هنگام ازدواج است. هرچه که سن آنها پایینتر باشد و کم سن و سالتر باشند، احتمال طلاق افزایش مییابد.
به نظر میرسد که دلیل این اتفاق این باشد که افراد مسنتر ثبات بیشتری دارند و دقیقتر میدانند که از ازدواج چه میخواهند.
هر دو نفر به همان اندازه که دیگری را دوست دارند خودشان را هم دوست داشته باشند
در روابط صمیمانه عزتنفس بسیار مهم است. به واقع اگر شما به خودتان عشق نورزید، سخت است که به دیگری عشق بورزید.
پیش از اینکه بتوانید عشق بورزید و دریافتکنندهی عشق باشید، نیاز به احساس امنیت و عزتنفس دارید.
هر دو نفر بتوانند همانگونه که از باهم بودن لذت میبرند از تنها بودن نیز لذت ببرند
یکی دیگر از ملاکها و معیارهای ازدواج موفق میباشد. تعادل بین «با هم بودن» و «با هم نبودن» یا تعادل بین «همراهی» و «دوری» در یک ارتباط صمیمانه، نقش مهمی دارد.
یک ارتباط صمیمانه به هردوی آنها نیاز دارد. برای ایجاد این تعادل همسران باید بتوانند از فعالیتهای جداگانه، در اوقاتی که با هم نیستند، لذت ببرند. زیاد با هم بودن میتواند به رفتارهای مخرب و منفی مثل کنترل همسر و قدرناشناسی منجر شود.
هر دو نفر در شغل و حرفهی خود ثبات داشته باشند
شغل یا حرفهی باثبات و رضایتآور، در عین حال که میتواند امنیت مالی به همراه داشته باشد، ایجاد امنیت هیجانی میکند.
زمانی که شغل و حرفهی فرد بهخوبی پیش میرود، او میتواند زمان بیشتر و انرژی بالاتری را صرف ارتباط خود با دیگری کند. از طرف دیگر هرچه دلمشغولی و استرس فرد نسبت به کار و فعالیت بیشتر باشد. انرژی کمتری برای ارتباط خواهد داشت.
هر دو نفر از خود، آگاه باشند و خود را بشناسند
یکی دیگر از ملاکها و معیارهای ازدواج موفق میباشد. یک ارتباط صمیمانه، نیاز به گشادگی، درستکاری و صداقت بین دو نفر دارد. هر فردی باید بتواند توانمندیهای خود را ارزیابی کند و ضعفهای خود را بهطور واقعبینانه بشناسد و مشکلات را تقصیر دیگران نداند.
در ضمن لازم است که هر طرف بداند که از دیگری چه میخواهد و انتظاراتش از او چیست و نیز اینکه در این ارتباط چه میتواند به دیگری ارائه کند و چه انتظاری را میتواند برآورده سازد.
آشنایی میتواند در این راه کمک زیادی به افرادی که خواهان ازدواج با هم هستند بکند.
هردو نفر بتوانند نظرات و خواستههای خود را قاطعانه بیان کنند
یکی از کلیدهای رشد صمیمیت، جسارت است. جسارت به این معنی که آنچه را میخواهید بهطور شفاف، مستقیم و به شیوهی درست بیان کنید.
افرادی که جسارت – با معنی بیان شده – ندارند، اغلب در روابط خود. منفعل پرخاشگر هستند، یا اینکه تلاش میکنند دیگران را فریب دهند و در ارتباط، نقش بازی کنند.
هرچه که همسران خواستههای خود را شفافتر بیان کنند، احتمال اینکه به خواستهی خود برسند بیشتر است. جسارت را نباید با خشونت اشتباه گرفت.
خشونت تلاش برای سلطه بر دیگری است و جسارت بیان سادهی نیاز و میل فرد. با شفافیت و صراحت همراه با رعایت ادب و حقوق دیگران است.
هر دو نفر سعی کنند که خودخواه نباشند و خواستههای دیگری را برآورده کنند
یکی دیگر از ملاکها و معیارهای ازدواج موفق میباشد. وقتی که ما به نیازهای دیگران توجه میکنیم، آنها نیز به نیازهای ما توجه میکنند. این یک قانون است و قانون «جلبتوجه روشنبینانه» نام دارد.
اصل بر این است که خودخواهی کمتر، بهترین صلاح فرد است چرا که به روابط همکارانه و صمیمانه کمک میکند و برای همه سودمند است.
مراقبت بدون انحصارطلبی و توجه بدون حسادت، همسر را تشویق میکند تا به ظرفیتهای بالقوهی خود بپردازد و توانمندیهای نهفتهی درونی خود را بشناسد و این یعنی سود بردن هر دو نفر.
منبع
کتاب ازدواج (آموزش پیش از ازدواج)؛ نوشته مهدی میرمحمد صادقی