5 علت‌ طلاق بعد از یک عمر زندگی

5 علت‌ طلاق بعد از یک عمر زندگی – طلاق وقتی اتفاق می‌افتد که استحکام رابطه زناشویی از بین می‌رود و بین زن و شوهر ناسازگاری و تنش به وجود می‌آید. در این میان طلاق‌هایی دیده می‌شوند که زودهنگام نیستند و بعد از سال‌ها زندگی زناشویی مشترک اتفاق می‌افتند. ازدواج‌های ناآگاهانه با نارسایی‌هایی همراهند و گاهی طرفین مجبورند مدت طولانی در این رابطه بمانند…

 پیوندهایی که بعد از یک عمر زندگی از هم می‌پاشند یکباره و غیرمنتظره نیستند و ریشه در گذشته دارند. در ارزیابی‌های انجام شده که مشکلات این همسران را می‌توان به 5 گروه زیر تقسیم کرد (رابطه تحقیر آمیز علل طلاق را نیز مطالعه کنید).

در زیر 5 علت‌ طلاق بعد از یک عمر زندگی از نظر دکتر رزاقی آورده شده است.

یک: ازدواج بدون شناخت

بعضی ازدواجها فقط با فشار دوستان، خانواده و حتی عقایدی که فرد به خودش تحمیل می‌کند شکل می‌گیرند. برخی ازدواج‌ها صرفاً براساس معیارهایی از قبیل چهره، ثروت، پرکردن خلاء عاطفی، عدم اعتماد به نفس و عطش جنسی انجام می شوند و در حقیقت زوج‌های جوان در مرحله آشنایی پیش از ازدواج به دور از تفکر منطقی و با احساسات زودگذر تصمیم می‌گیرند و وارد زندگی مشترک می‌شوند و بعد از فروکش کردن هیجان‌ها متوجه اشتباه خود می‌شوند. طبیعی است که این پیوندها پایدار نیستند و به تدریج رنگ می‌بازند.

اثر مصرف مواد بر مغز
بخوانید
دو: مشکلات شخصیتی

گاهی یکی از طرفین دچار ناهنجاری‌های شخصیتی است و با آغاز زندگی زناشویی عیب‌ها و نقص‌ها پشت‌سر هم آشکار می‌شوند. معایبی مثل خسیس بودن، شلختگی و انجام‌ندادن وظایف زندگی به مرور ناسازگاری بین مرد و زن را پدید می‌آورد. نیازها برآورده نمی‌شود و نوعی عدم‌تحمل به‌وجود می‌آید. البته دیده می‌شود که زنان در بیشتر موارد انعطاف‌پذیری بیشتری دارند و با صبر و بردباری تلاش می‌کنند تا وضعیت? شان را بهبود بخشند.

سه: نداشتن مهارت همسرداری

ازدواج یک مهارت است و جوانان از مهارت کافی برخوردار نیستند. انتظار چندانی هم نمی‌توان داشت ولی این یک واقعیت است. آغاز زندگی بدون آموزش و مهارت مشکلات زیادی سرراه آن‌ها می‌گذارد و برای کسب مهارت در زندگی مشترک نیز فرصت زیادی ندارند. داشتن مهارت و آموزش‌های صحیح قبل از ازدواج ضروری است و کمک می‌کند که زوجین در زندگی زناشویی هزینه عاطفی و اجتماعی کمتری بپردازند.

چهار: انعطاف‌ناپذیری

زنان و مردان خصوصیات رفتاری و شخصیتی خود را که سال‌ها با آن زندگی کرده‌اند، وارد زندگی مشترک می‌کنند. یادگیری مهارت‌های ارتباطی با همسر اجتناب‌ناپذیر است. اینکه «من از اول همین بودم و همین‌گونه بزرگ شدم» مانند حکم صادرکردن و یک قانون است. اگر زن‌وشوهر حاضر به تغییر و تحول و گذشت و ایثار در مقابل هم نباشند ادامه زندگی با تعارض همراه می‌شود.

پنج: ناآشنایی با نقش‌های اجتماعی

گاهی آموخته‌ها و آموزش‌های دوران کودکی تصوراتی غلط در افراد ایجاد می‌کند. یکی از بینش‌های غلط نسبت به وظایف مرد و زن این است که بعضیها زن را موجودی می‌دانند که باید فرزند به دنیا بیاورد و غذا بپزد و مرد نیز مانند قبایل اولیه بیرون از خانه شکار و آذوقه تهیه کند اما حضور اجتماعی زنان در جامعه این باور غلط را از مردان می‌گیرد. امروزه زنان تحصیل می‌کنند، شغل‌های کلیدی دارند و پابه‌پای مردان برای زندگی تلاش می‌کنند. در صورتی که نسبت به این افکار غلط از جانب مرد اصرار ورزیده شود تنش ایجاد می‌شود و ادامه زندگی در معرض خطر قرار می‌گیرد.

آشنایی با اختلالات روانی - اختلال شخصیت
بخوانید
local_library

نویسنده: دکتر پرویز رزاقی/ روان‌شناس مدرس دانشگاه آزاد اسلامی
منبع: هفته نامه سلامت

warning

استفاده از مطالب فکر بنیان صرفاً با ذکر منبع (WWW.FEKRBONYAN.COM) بلامانع است.

Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.