آنچه رابطه جنسی آشکار یا پنهان می‌سازد

رابطه جنسی مانند یک فشارسنج عاطفی عمل می‌کند. بدین معنی که منعکس‌کننده رضایت زوج‌ها از جنبه‌های دیگر رابطه‌شان است. به بیان دیگر یک رابطه جنسی خوب غالباً نتیجه یک رابطه عاطفی مناسب بین زوج‌ها است.

مواردی به چشم می‌خورد که روابط جنسی زوج‌ها به دلیل ناکارآمدی‌های روانی و یا عملی صدمه می‌بیند، اما اکثر موانع ریشه در کیفیت خود روابط دارند. بدین ترتیب زندگی جنسی زوج‌ها می‌تواند نشان‌دهنده عمق روابط آن‌ها باشد.

رابطه جنسی به شکلی متناقض می‌تواند سرکوب‌کننده و پنهان‌کننده نگرانی‌ها و مشکلات روابط باشد. برخی از زوج‌ها از رابطه جنسی برای برطرف کردن مشاجرات خود استفاده می‌کنند. شاید این انتخاب نسبت به صحبت کردن و حل‌وفصل کردن خود مشکل ساده‌تر باشد، اما این کار موقتی و گذراست.

از آنجایی که روابط جنسی از دیگر جنبه‌های یک رابطه تأثیر گرفته و یا بر آن تأثیر می‌گذارد بنابراین روابط جنسی مقیاس مناسبی برای اندازه‌گیری صحت و سلامت زندگی زناشویی شما می‌باشد.

زوج‌هایی که ارتباط عاطفی خوبی با هم دارند، از بهترین رابطه فیزیکی نیز برخوردارند. برای آن‌ها رابطه جنسی از صمیمیت عاطفی نشأت گرفته و بر پایه ارتباطی صادق‌اند و آشکار قرار دارد.

زندگی زناشویی که دارای ویژگی‌هایی نظیر عدم اطمینان، فشار نگرانی‌های مالی، یا اختلافات مخرب است احتمالاً برای هیچ‌یک از دو طرف از نظر جنسی رضایت‌بخش نیست.

محققین در یک مطالعه کلاسیک که از ۵۹۴۵ زوج به دست آمده است، دریافتند که زوج‌هایی که بر سر مسائلی نظیر فرزندپروی، مسئولیت‌های خانه‌داری، یا مسائل مالی با یکدیگر نزاع می‌کنند، احتمالاً روابط جنسی‌شان رضایت بخشی کمتری دارد.

یک رابطه جنسی محترمانه، عاشقانه و صمیمانه می‌تواند نمایانگر تمام چیزهای خوبی باشد که در زندگی زناشویی شما وجود دارد. چیزهای نظیر پیوندهای عاطفی عمیق، ارزش‌های مشترک و عشق به فرزندانی که به همراه یکدیگر بزرگ می‌کنید.

روی هم انباشته کردن غم و اندوه اشتباه است
بخوانید

یک رابطه جنسی ناخوشایند می‌تواند نشانه علت‌های بدی باشد. یا حداقل نشانگر این باشد که برخی چیزها در رابطه‌ی شما به اندازه کافی خوب نیستند.

مشکلات جنسی

مشکلات جنسی رایج در روابط

اگر تمایلات زن و شوهر در زمینه رابطه جنسی خیلی متفاوت باشد احتمالاً با مشکل روبرو خواهند شد. بسیاری از زوج‌ها از زندگی جنسی خود رضایت ندارند و رابطه آن‌ها آنچنان که دلشان می‌خواهد خوشایند نیست و حتی شاید کسالت‌آور باشد.

برخی آزادانه در مورد روابط جنسی صحبت نمی‌کنند. بسیاری از مردم مشتاقانه می‌گویند که دوست دارند برای همسرشان بامحبت‌تر باشند، با این وجود نوعی عدم تمایل برای بامحبت بودن وجود دارد. ریشه این نگرانی این است که ابراز محبت آن‌ها به تمایل برای روابط جنسی بیشتر سوءتعبیر می‌گردد.

پیام‌های مختلط در مورد روابط جنسی

اینکه رابطه جنسی در فرهنگ غرب متأثر از تبلیغات تلویزیون، فیلم‌ها و مجلات می‌باشد تمسخرآمیز است. با این وجود رفتارهای جنسی غالباً در درون یک گفتمان فرهنگی موضوعی تابو به حساب می‌آید.

ما برای فروش بیشتر محصولات توسط تصاویر جنسی بمباران می‌شویم و جنبه هنجاری رفتارهای جنسی، حتی درون روابط زوج‌ها به ندرت مورد بحث قرار می‌گیرد.

شرکت‌ها از طریق تبلیغات پدیده فیزیکی و عاطفی پیچیده – روابط جنسی – را در دست گرفته و آن را تا سطح یک تصویر تک‌بعدی برای فروش بهتر محصولاتشان تنزل می‌دهند.

این کار فریب دادن مشتریان است زیرا در نظر شرکت‌ها مشتری خوب آن کسی نیست که دارای تفکری عمیق باشد یا نیازهایش از طریق روابط با جامعه برطرف گردد بلکه مشتری خوب باید باور کند که همه نیازهای یک بشر می‌تواند در بازار برآورده گردد. ما می‌توانیم چیزهایی نظیر آزادی، رضایتمندی، پذیرش و حتی جاذبه جنسی را در یک ماشین، در یک لباس خوب یا حتی یک عطر مناسب تجربه کنیم.

همه‌چیز در چشم‌هاست: برقراری ارتباط چشمی
بخوانید

ژان کیلبرن به طور خاص اثرات ویران‌کننده تسلط رابطه جنسی در وسایل ارتباط جمعی را مورد تحقیق قرار داده است. بر طبق گفته وی بیشتر اثرات منفی ریشه در کوچک شمردن روابط جنسی دارند تا تبلیغ آن‌ها.

مشکل این نیست که این کار عملی گناه‌آلود است بلکه عملی مصنوعی و تمسخرآمیز است. ما آنچنان در هجوم رابطه جنسی مصنوعی قرار گرفته‌ایم که دیگر درک روابط جنسی ناب خودمان نیز برایمان دشوار گشته است.

سطوح متفاوت از علایق جنسی

افراد ممکن است برداشت‌های متفاوتی از رابطه جنسی داشته باشند. به عنوان مثال روان‌شناس ممکن است که از یک زوج بپرسد که هرچند وقت یک‌بار روابط جنسی دارید و یکی از آن‌ها پاسخ دهد که: «خیلی به ندرت – شاید سه بار در هفته» و دیگری پاسخ دهد: «دائماً، سه بار در هفته».

در میان زوج‌های متأهل یکی از رایج‌ترین نگرانی‌های جنسی ریشه در تفاوت علایق درباره روابط جنسی و محبت دارد. مطالعات نشان داده که برای اکثریت مردان رابطه جنسی می‌تواند به راحتی چیزی جدا از رابطه عادی باشد.

برای نمونه مردی از دست همسرش به خاطر اینکه زمان بیشتری را در اداره می‌گذراند عصبانی است و همین مرد ممکن است هنوز به روابط جنسی با همسرش علاقه‌مند می‌باشد؛ اما زن‌ها روابط جنسی را از دیدگاه وابسته به روابط می‌نگرند.

 برای نمونه اگر زنی از دست شوهرش به خاطر فراموش کردن انجام قولش عصبانی باشد، ممکن است نسبت به او احساس محبت نکند. برای زنان احساس صمیمیت عاطفی در رابطه معمولاً مقدم بر ابراز نیازهای جنسی است در حالی که مردان روابط جنسی را به عنوان راهی به عنوان افزایش صمیمیت در نظر می‌گیرند.

پیمان‌شکنی چیست؟
بخوانید
کمبود محبت

کمبود محبت از جانب همسرتان

اغلب اوقات همسران از میزان محبتی که از یکدیگر دریافت می‌دارند راضی نیستند. ما می‌دانیم که این مسئله به‌عنوان یکی از اجزاء مهم برای زوج‌های موفق است، زیرا مهم‌ترین تفاوت بین زوج‌های موفق و ناموفق محسوب می‌شود.

زمانی که «آن لندرز» (روزنامه‌نویس) نظر خوانندگان خود را درباره رابطه جنسی جویا شد، ۷۲ درصد از ۹۰ هزار زنی که پاسخ داده بودند گفتند اگر به آن‌ها عشق ورزیده شود بسیار خرسندتر خواهند بود تا اینکه رابطه جنسی صرف داشته باشند.

البته این کار مطالعه‌ای علمی نبود ولی با این وجود اهمیت محبت را خاطرنشان می‌ساخت. ارتباطات غیرجنسی برای بسیاری از زنان و مردان مهم است.

صحبت نکردن درباره رابطه جنسی

فرایند صحبت کردن درباره رابطه جنسی و احساسات ناشی از آن می‌تواند حتی برای زوج‌های متأهل هم بسیار مشکل باشد. یک دلیل این است که ما از قبل الگویی برای چنین گفتگوهایی نداشتیم و به احتمال زیاد روبط جنسی موضوعی نبوده که افراد در هنگام بزرگ شدن با والدینشان مکرر به بحث گذاشته باشند.

هنگامی‌که بزرگ‌سالان در مورد رابطه جنسی صحبت می‌کنند حرف‌های آن‌ها اغلب غیرواقعی، نادرست و ناپخته است، به همین دلیل بحث‌های عمیق و پخته درباره مسائل جنسی کیفیتی مانند تابو دارند.

در حقیقت صحبت کردن درباره مسائل جنسی برای نیمی از زوج‌های متأهل دشوار است. این مسئله وجه تمایزی مشخص میان زوج‌های موفق و ناموفق است.

بنابراین توانایی صحبت درباره انتظارات و تمایلات جنسی در توسعه و حفظ رضایت‌مندی جنسی و رابطه جنسی بسیار حائز اهمیت است.

منبع

کتاب بازبینی روابط همسران (The couple chechup)؛ نوشته دیوید اچ اولسون و همکاران؛ ترجمه دکتر شکوه نوایی‌نژاد و دکتر مهرنوش دارینی

گردآوری شده توسط خانم نیلوفر سعیدی؛ گروه آموزشی فکر بنیان

[vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjdtZWRpYWFkLWxQSmclMjclM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjdtZWRpYWFkLUxuSGElMjclM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html]
Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط