اختلال استرس حاد (Acute Stress Disorder)

اختلال استرس حاد دارای نشانه هایی است که از 3 روز تا 1 ماه بعد از حادثه آسیب زا ادامه می یابند. این رویداد ها شامل مواجهه با جنگ، تجاوز جنسی یا جسمی، حملات خشونت امیز یا تهدید شدن به آن، حوادث طبیعی، گروگان گرفته شدن، سوانحی مانند تصادف و بیدار شدن هنگام جراحی می باشند. نشانه های این اختلال در هر فرد متفاوت می باشد. پاسخ اضطرابی در بیشتر افراد مبتلا دیده می شود، که نوعی تجربه ی دوباره حادثه ی آسیب زا می باشد. این افراد پاسخ هیجانی یا فیزیولوژی شدیدی به یادآوری این رویدادها نشان می دهند.

در برخی افراد این واکنش ها ممکن است با تحریک پذیری و پرخاشگری همراه باشد. این واکنش ها در این افراد در پاسخ به محرکی می باشد که رویداد آسیب زا را یادآوری می کند. خاطراتی که از این رویداد ها در ذهنشان نقش می بندد می تواند شامل مولفه های هیجانی، فیزیولوژی و حسی باشد. خواب هایی با موضوعاتی مرتبط در زمینه ی رویداد آسیب زا، حالت های تجزیه ای از چند ثانیه تا چند روز، دیگر نشانه های این اختلال می باشد. در حالت های تجزیه ای فرد به گونه ای رفتار می کند که آن رویداد را در آن لحظه تجربه می کند. این حالت ها باید بیشتر از 3 روز ادامه یابد.

تغییرات در هشیاری به صورت نشانه هایی از مسخ شخصیت، مسخ واقعیت و یادزدودگی تجزیه ای می باشد. اجتناب مداوم از محرک های مربوط با تجربه ی آسیب زا و استفاده از راهبرد های اجتنابی نشانه های دیگر این اختلال می باشد. در کودکان در بازی هایشان موضوعات مربوط به رویداد های آسیب زا را بازسازی می کنند. آن ها تصور می کنند که آن رویداد در همان لحظه رخ داده است نه در گذشته و به شدت ناراحت می شوند.

اختلالات تیک (Tic Disorders)
بخوانید

تجربه، شاهد بودن و یا برخورد با یک یا چند حادثه تهاجمی می تواند ASD را ایجاد کند.

شیوع این اختلال باتوجه به ماهیت رویداد آسیب زا متفاوت می باشد. در رویداد های آسیب زایی که حمله میان فردی را شامل نمی شود از 20 درصد کمتر است. 13 تا 21 درصد در تصادفات اتومبیل، 6 تا 12 درصد سوانح صنعتی، 14 درصد صدمه مغزی آسیب زای خفیف، 19 درصد حمله، 10 درصد سوختگی شدید و بین 20 تا 50 درصد در رویاد های آسیب زای میان فردی بروز می کند.

این اختلال را تا بعد از 3 روز از رویداد آسیب زا نمی توان تشخیص داد. اگر این اختلال تا بعد از 1 ماه بهبود یافت به اختلال استرس پس از سانحه تبدیل نمی شود. در غیر این صورت تشخیص PTSD را می گیرد.

حالت های تجربه ی نشانه ها در مراحل مختلف سنی متفاوت می باشد. در کودکان به صورت خواب هایی بدون محتوی که آشکارا جنبه هایی از آسیب را منعکس می کند. در کودکان 6 ساله و بزرگتر این نشانه ها را به صورت نماد در بازی خود نشان می دهند. در والدین معمولا با ابراز دامنه ای از هیجانات همراه است.

اختلال روانی قبلی، حساسیت نسبت به درک بیشتر رویداد آسیب زا، شیوه ی مقابله اجتنابی، ارزیابی های اغراق آمیز در مورد صدمه در آینده، گناه و ناامیدی، سابقه ی قبلی آسیب، واکنش پذیری بالا و جنس مونث در این اختلال عوامل موثر در پیش آگهی منفی  می باشد.

اختلال دلبستگی واکنشی (Reactive Attachment Disorder)
بخوانید

اختلالات اضطرابی

اختلال افسردگی

درک آنچه را که باعث ایجاد ASD (و بعد از آن PTSD) می شود، کمک به انتخاب بهترین درمان حرفه ای برای کاهش اثرات حوادث آسیب زا می کند. درمان های گروهی مدیریت اضطراب و روانی، گزارشگیری یا مداخله درمانی شدید بلافاصله پس از رویداد، درمان شناختی-رفتاری و دارو درمانی از جمله روش های درمانی این اختلال می باشد.

به زودی

به زودی

به زودی

امیر 39 ساله، گزارشگر تلویزیون است. چند هفته بعد از دیدن اعدام یک قاتل به سراغ یک روانپزشک رفت. او چندین سال داستان زندگی زندانی مورد نظر را پیگیری می کرد، تا اینکه زمان اعدام آن فرا رسید. صدور و اجرا ی حکم اعدام آن زندانی بسیار طولانی و حشتناک بود. او و همکارانش ساعت ها گوش به زنگ ماندند. زندانی را آماده بردن به اتاق گاز کردند. اما باز اجرای حکم به تاخیر افتاد و از آنجا زنده بیرون آمد. وقتی حکم اجرا شد، او همکارانش در فاصله 3 متری آن زندانی را تماشا می کردند تا گزارشی تهیه کنند.

زندانی دچار تشنج شد و نفس نفس زد. پس از 5 دقیقه بدنش از حرکت ایستاد و مرگ او را اعلام کردند. کارن به روانپزشک گفت: وقتی شاهد مرگ کسی بودید، نمی توانید آن را فراموش کنید. اوایل حرفه اش، به عنوان یک ضبط کننده رویدادهای واقعی برای او جذاب بود، زیرا او را از واکنش های هیجانی اش جدا می کرد.احساس بی تفاوتی یا جدایی که او آن را هولناک توصیف می کند، تا چند روز پس از مشاهده صحنه اعدام باقی ماند. این احساس را اینگونه توصیف می کرد، که من بهت زده بودم و شبیه خویشتن واقعی خود نبودم. با گذشت زمان علاقه اش را به شغلش از دست داد. علاوه بر این او شرح داد که تحریک پذیر و تندخو شده است. همچنین دچار مشکلات خواب شده و می گوید هر روز به این رویداد فکر می کند و تصاویر ذهنی روشنی از آن لحظه را می بیند.

اختلال بی اختیاری دفع (Encopresis Disorder)
بخوانید

گردآوری شده توسط گروه آموزشی فکربنیان

استفاده از مطالب فکربنیان صرفاً با ذکر منبع (WWW.FEKRBONYAN.COM) بلامانع است.

Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.