نقد روان شناختی انیمیشن ترول‌ها (TROLLS)

انیمیشن ترول‌ها محصول کشور آمریکا که در سال 2016 اکران و به کارگردانی مایکل میچل می‌باشد. این انیمیشن در سبک فانتزی و موزیکال محصول شرکت دریم ورکس انیمیشن و بر پایه عروسک ترول اثر توماس دم و توسط فیلم‌نامه‌نویسی به نام اریکا ریوینوجا شکل گرفته است و نامزد دریافت یک جایزه اسکار نیز می‌باشد.

انیمیشن ترول‌ها یک انیمیشن اجتماعی و روانشناسی است. همه ما انسآن‌ها دارای ظاهر و باطن و یا درون و برون هستیم که درونمان و هیجاناتمان بر 5 احساس می‌باشد: شادی، ترس، غم، تنفر و خشم.

در انیمیشن ترول‌ها شادی به رنگ‌های سبز و شاد و رنگین‌کمان درآمده است و شخصیت اصلی داستان را ترول شادی به نام پرنسس پاپی شکل می‌دهد که شادترین ترولی است که تاکنون متولد شده است و دوست ترول دیگری به نام برانچ که غمگین و افسرده و محتاط است او را کمک می‌کند تا با کمک همدیگر بتوانند دیگر دوستانشان را نجات دهند، غم به رنگ خاکستری و به‌صورت ناامیدی درآمده و نشانه‌هایی از افسردگی را نشان می‌دهد.

تحلیل انیمیشن ترول‌ها (TROLLS)

چطور باید انسآن‌ها را خوشحال کرد و از شادی استفاده کرد؟

در انیمیشن ترول‌ها پاپی نشان می‌دهد که شادی در وجود هر انسانی هست و چطور باید انسآن‌ها را خوشحال کرد و از شادی استفاده کرد؟

کسی که شاد هست چهره‌ای با لب خندان دارد و شادی از چهره‌اش پیداست و از اعتمادبه‌نفس بالایی برخوردار است، بین 27 نوع احساس غم با 120 ساعت ماندگارترین حس و شادی با 36 ساعت و نفرت با 60 ساعت در بدن انسان وجود دارد.

به نقل قول از دکتر امین حسام سیف زرگر: شادی طفل گمشده‌ای است که باید آن را در درون خودمان بیابیم.

نقد روان شناختی فیلم ماه تلخ
بخوانید

ترول یک شخصیت فرا طبیعی و افسانه‌ای در اساطیر اسکاندیناوی و کهن است، ترول به‌صورت عامه مترادفی منفی از یوتون تلقی می‌گردد. البته امروزه ترول در رسانه‌ها به انواع مختلفی به تصویر کشیده شده است.

یافته‌های علمی نشان می‌دهد اگر بیش از حد روی تلاش برای شادی بیشتر و تجربه همیشگی حس خوب تمرکز کنید توانایی‌تان برای داشتن احساس خوب ضعیف‌تر می‌شود و بعد از این اتفاق هیچ‌چیزی دیگر احساس خوب شما را راضی نمی‌کند و از طرف دیگر آنچه شما انتظار دارید یعنی همان شادی همیشگی به لحاظ فیزیکی هم برای اغلب افراد امکان‌پذیر نیست.

شادی درواقع مجموع کیفیت دو احساس درونی ماست، یکی حس رضایت ما و دیگری کیفیت احساس خوبی است که در طول زندگی دریافت می‌کنیم و هردوی اینها منجر به شادی می‌شوند و هر دو پدیده‌های نسبتاً پایداری در زندگی هر فرد هستند که بر روابط اجتماعی و فردی فرد تأثیر می‌گزارند.

زندگی ما ممکن است تغییر کند و خلق‌وخوی ما شاید در نوسان باشد اما احساس شادی به‌صورت ژنتیکی پایدارتر از هر حس دیگری عمل می‌کند.

تحلیل انیمیشن ترول‌ها (TROLLS)

شادی چیست؟

آن را صفت یا حالتی می‌دانند که با خشنودی، لذت، خوشحالی و خرسندی مشخص می‌شود. نوعی حالت عاطفی مثبت بلندمدت یا ارزیابی شناختی عاطفی مثبت است. (لیانگ، 1985، ص 552)

در تحلیل رفتار، ساختار شخصیت را به 3 بخش تقسیم می‌کند (کودک، بالغ و والد) این نظریه تکامل‌یافته نظریه فروید است. آن قسمت از ساختار شخصیت ما است که دنبال احساسات، عواطف شادی و شادمانی و خشم است (البته شادی ذاتی نه اکتسابی) و در حقیقت بخش کودک در شخصیت ماست که شادی‌آفرین است و بستگی به سن ندارد.

شادمانی باعث کاهش استرس‌ها و اضطراب‌ها و افسردگی در فرد می‌شود که حتی بر روی روابط اجتماعی تأثیر می‌گذارد.

نقد روان شناختی فیلم مردم معمولی
بخوانید

روانشناسان معتقدند: افرادی که شاد هستند از بهداشت روانی برخوردارند.

در انیمیشن ترول‌ها پرنسس پاپی تنها ترول شادی بود که شادی را بین همه افراد پخش می‌کرد و آن‌ها ساعتی را در شادی کردن به سر می‌بردند و غم را از خودشان دور می‌کردند و او سعی داشت به همه نشان دهد که شادی چطور به دست می‌آید؟

او باور غلط دیوها را که خوردن ترول‌ها برای به دست آوردن شادی بود از بین برد و به آن‌ها فهماند شادی هزینه زیادی ندارد و در درون همه انسآن‌ها هست کافی است تا آن را به همه هدیه بدهیم و شاد باشیم و این شادی را با کمک دیگری به دست بیاوریم.

وقتی کودک لبخند می‌زند شادی را برای والدینش به ارمغان می‌آورد، احساس شادی در افراد مختلف است مثلاً در ما بزرگ‌سالان وقتی به یاد خاطره خوشی که سپری کرده بودیم می‌افتیم تا مدت‌ها احساس خوبی داریم و شاد هستیم و از آن لذت می‌بریم.

ورزش کردن و یا گوش دادن به آهنگ‌های شاد می‌تواند موجب شادی برای ما شود. همان‌طوری که در انیمیشن ترول‌ها دیده شده است پاپی آواز می‌خواند و شادی می‌کرد و در بدترین شرایط ناامیدی را از خود دور می‌کرد و با اعتمادبه‌نفس بالا به راهش ادامه می‌داد و به جنبه‌های مثبت بیشتر از جنبه‌های منفی نگاه می‌کرد و همین باعث شادی‌اش شده بود.

نکته بسیار جالبی که در انیمیشن ترول‌ها به چشم می‌خورد دوستی و همدلی و احساس شادی درونی در بین ترول‌ها بود و اتحادی که بینشان برقرار بود که حتی پادشاهشان برای حفظ جان ترول‌ها و برقراری امنیتشان هر کاری را انجام می‌دهد تا امنیت و آسایششان برقرار شود جمله‌ای که پدر پاپی می‌گفت: هیچ ترولی جا نمونه …

نقد روان شناختی انیمیشن موش سرآشپز (Ratatouille)
بخوانید

در مقابل پرنسس پاپی برانچ ترول غمگین و افسرده‌ای بود که خیلی محتاط بود و با وجود پاپی شادی درونی از دست رفته‌اش را بازمی‌یابد. او یاد گرفت که چطور ناامید نباشد و از اعتمادبه‌نفسش در شرایط دشوار استفاده کند.

پاپی همچنین به دیوها نشان داد که چطور باید شاد باشند و تنها خوردن ترول‌ها شادی را به آن‌ها برنمی‌گرداند بلکه این خودشان هستند که می‌توانند با فعال کردن کودک درونشان شاد باشند. او توانست حس شادمانی را به یک خدمتکار هدیه دهد.

یک نکته دیگری که در انیمیشن ترول‌ها مشاهده می‌گردید حس ترس بود که ترول‌ها از دیوها وحشت داشتند و احساس ترس شدیدی می‌کردند.

آن‌ها می‌ترسیدن که دیوها آن‌ها را بخورند و یا خانه‌شان را از دست بدهند برای همین وقتی دیوی را مشاهده می‌کردند پا به فرار می‌گذاشتند، ترس نیز مانند شادی و غم ازجمله احساسات درونی ما انسآن‌ها است که در واکنش به رفتاری دچار می‌شویم مثل ترس از جدایی که در انیمیشن ترول‌ها به چشم می‌خورد.

تحلیل انیمیشن ترول‌ها (TROLLS)

نتیجه‌گیری

رفتار ما انسآن‌ها در گرو احساسات و عواطفمان شکل می‌گیرد، اینها همه در درون ما وجود دارد. وقتی شادی درونی باشد پایدار می‌شود و همین‌طور غم که ماندگاری طولانی‌مدت دارد و یا تنفر و یا ترس و …

سازندگان انیمیشن ترول‌ها به‌خوبی به این دو سؤال پاسخ داده‌اند:

  • طرز تفکر چقدر می‌تواند در شاد بودن افراد نقش داشته باشد؟
  • آیا افرادی که شادی درونی دارند از سلامتی روانی بیشتری برخوردار نیستند؟

مطالعه‌ی این کتاب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم.

گردآوری شده توسط زینب آرامش؛ گروه آموزشی فکر بنیان

[vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjdtZWRpYWFkLWxQSmclMjclM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html]
Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط