اختلال مبدل پوشی (Transvestism Disorder)

اختلال مبدل پوشی در افراد مبتلا به این صورت است که مبدل پوشی یا افکار مبدل پوشی آن ها همیشه یا بیشتر اوقات با تحریکات جنسی به مدت حداقل 6 ماه همراه است. این موضوع آن ها را ناراحت می کند و در عملکرد اجتماعی و زمینه های مهم دیگر اختلال قابل ملاحظه ای بوجود می آورد. در مردان جوان به دنبال مبدل پوشی، استمناء اتفاق افتاده و لباس را در می آورند. برخی از این افراد در نگه داشتن نعوظ کافی برای آمیزش جنسی بدون مبدل پوشی مشکل دارند. این اختلال در مردان به صورت تمایل به اینکه با تصور یا فکر به زن بودن خود تحریک شوند، بروز می کند.

علت خاصی برای اختلال مبدل پوشی مشخص نشده است. مشاهده شده است که در دوران کودکی، پیرایش زنانه موجب هیجان می شود که پس از بلوغ، به هیجان جنسی تبدیل می شود. همانطور که شخص بزرگتر می شود و رفتار تکرار می شود و تقویت می شود.

شیوع این اختلال جنسی مشخص نیست. اختلال مبدل پوشی در مردان نادر و در زنان بسیار کمتر دیده شده است.

این اختلال در کودکی به صورت علاقه ی شدید به وسایل و لباس های زنانه شروع می شود. قبل از بلوغ هم منجر به احساس کلی تحریک لذت بخش می شود. بعد از بلوغ با پوشیدن لباس های زنانه، نعظ رخ داده و در برخی موجب اولین انزال می شود. در افراد مسن که مبتلا به این اختلال هستند به علت کاهش عملکرد فیزیولوژیکی بدنی، تحریک جنسی جای خود را به احساس ارامش می دهد. این اختلال هم به صورت مداوم و هم دوره ای بروز می کند. در مردانی که برای اولین بار عاشق زنی می شوند کاهش موقتی اختلال اتفاق می افتد. در برخی از موارد پیشترفت این اختلال موجب ملال جنسیتی می شود، که به همراه آن تحریک جنسی با مبدل پوشی کم یا حذف می شود. شدت اختلال مبدل پوشی در بزرگسالی در بالاترین حد است و این زمانی است که انگیزه های مبدل پوشی با عملکرد جنسی دگر جنس خواه و میل به ازدواج و تشکیل خانواده در تضاد باشد.

تاخیر انزال (Delayed Ejaculation)
بخوانید
  • اختلال یادگارپرستی
  • اختلال مازوخیسم
  • کنترل خارجی
  • کاهش سایق های جنسی
  • درمان اختلالات همزمان
  • درمان شناختی-رفتاری
  • روان درمانی پویشی

به زودی

به زودی

به زودی

آقای عادل 65 ساله که شغل سابق او ناخدای کشتی ماهی گیری و محافظ امنیتی بود. شب ها لباس زنانه تن می کرد و زن او از این موضوع ناراحت بود. ظاهر و رفتارش به جز پوشیدن لباس های زنانه شایسته ی جنسیت او بودو فقط تمایلات دگر جنس خواهانه داشت. در 5 سال گذشته حتی وقتی لباس های مردانه می پوشید یک تکه هایی از لباس های زنانه به طور پنهانی بر تن می کرد. همیشه عکسی از خودش در لباس زنانه به همراه داشت. در 12 سالگی با پوشیدن لباس خواهرش برای اولین با برنگیخته شد. با اینکه او آرزوی دختر بودن داشت ولی در خیال خود هیچی وقت خود را یک دختر تصور نمی کرد. با پسر های دیگر رفتار پرخاشگرانه و مردانه داشت. در دوران مجردی به سمت دختر ها جلب می شد ولی درباره مسائل جنسی کمرو بود. برای اولین بار بعد ازدواج خود در سن 22 سالگی با همسر خود آمیزش کرد. علاقه او نسبت به لباس های زنانه حفظ شده بود. در سن 45 سالگی با دیدن مجله ای به نام مبدل پوشی جنسی پوشیدن لباس های زنانه در او تشدید شد زیرا فهمید که مردان دیگری شبیه خودش وجود دارند.

اختلال بچه بازی (Pedophilia Disorder)
بخوانید

او از طریق همین مجله با مبدل پوشان ارتبط برقرار کرده بود و در مهمانی های آن ها شرکت می کرد. مبدل پوشی در این مهمانی ها تنها اقدامی بود که خارج از خانه می کرد. با اینکه به زندگی زناشویی خود وفا دار بود ولی به علت تمرکز شدیدش رو افکار مبدل پوشی رابطه جنسی آن ها بعد از 20 سال رو به زوال رفته بود. با گذشت زمان جنبه شهوانی این عمل برای او کم شد ولی هنوز تا اندازه ای منبع برانگیختگی جنسی او بود. وقتی تحت فشار روانی قرار می گرفت با اینکار آرامش پیدا می کرد. اگر از مبدل پوشی او به علت شرایطی خاص جلوگیری می شد به شدت احساس ناکامی می کرد. رابطه اش با مادرش صمیمی بود ولی از دست پدر هرزه ی الکلی خود خشمگین بود. والدینش همیشه با هم دعوا داشتند. او حتی در سن 65 سالگی اش هنگام توصیف مرگ مادرش به گریه می افتد. پدرش ازدواج مجدد کرد و با خویشاوندانش بزرگ شد. در سن 20 سالگی پدرش خودکشی کرد اما او معتقد بود که او را به قتل رسانده اند زیرا نمی توانست انگیزه ای برای این کار پیدا کند. برادرش در نوجوانی در دریا غرق شد. با این مشکلات او از زندگی و همسرش راضی بود و موضوع مبدل پوشی خود را بعد از ازدواج به همسرش گفت و همسرش تا موقعی که این موضوع را پیش خود نگه داشته بود مخالفتی نداشت. او احساس گناه می کرد بویژه بعد ازاینکه به طور کامل این کار را شروع کرد. چند بار تصمیم گرفت از این کار دست بردارد ولی نتوانست. فرزندانش به عنوان مانعی بر سر بیان ازاد تکانه هایش عمل می کردند. بعد از بازنشستگی از کار ماهی گیری و رفتن فرزندانش از خانه بیشتر در این کار غرق شد و با همسرش کشمکش داشت و افسرده تر شد.

اختلال تماشاگری جنسی (Voyeurism Disorder)
بخوانید

گردآوری شده توسط گروه آموزشی فکربنیان

استفاده از مطالب فکربنیان صرفاً با ذکر منبع (WWW.FEKRBONYAN.COM) بلامانع است.

Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.