مبارزه با تبعیض، بیگانه‌هراسی و بدنامی مربوط به COVID-19

مبارزه با تبعیض، بیگانه‌هراسی و بدنامی مربوط به اپیدمی­‌ها و پاندمی­‌ها و تحریک آن در تاریخ نشان داده شده است. این مساله در رابطه با بیماری­‌هایی مثل ابولا و MERS وجود داشت و در حال حاضر در رابطه با COVID-19 نیز دیده می‌­شود.

گزارش­‌های اخباری بعد از شیوع کروناویروس جدید روز به روز تعداد بیشتری از موارد پیش‌­داوری (stereotyping)، آزار و اذیت و قلدری نسبت به افرادی که به نظر می­‌رسد تبار آسیایی دارند ثبت کرده‌­اند.

درحالی که به نظر می‌رسد منشا این ویروس یک منطقه خاص در چین است، هیچ گروه نژادی یا قومی در معرض ریسک بالاتر عفونت یا گسترش نیست.

ارتباط دادن کروناویروس به چین یا مناطق خاص این کشور، برای مثال استفاده از اصطلاحاتی مانند ویروس چین یا ویروس ووهان، باعث ایجاد تبعیض و بیگانه­‌هراسی می­‌شود.

به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی قویا توصیه می­‌کند بیماری­‌های قابل­‌ انتقال به مناطق جغرافیایی خاص نسبت داده نشود و تمامی دولت­‌ها از از این کار خودداری کنند و به مبارزه با تبعیض، بیگانه‌هراسی و بدنامی بپردازند.

چرا پرداختن به مساله مبارزه با تبعیض، بیگانه‌هراسی و بدنامی اهمیت زیادی دارد؟

دهه­‌ها تحقیق نشان می­‌دهد تبعیض با سلامت روانی و بهداشت ضعیف­‌تر در جمعیت‌­های LGBTQ، آمریکایی‌های آسیایی، آفریقایی آمریکایی، هندی آمریکایی، بومی آلاسکا، آمریکایی مسلمان و لاتین در ارتباط است.

گروه‌­های بدنام‌شده به طور خاص در طول اپیدمی‌­ها و پاندمی­‌ها آسیب­‌پذیر هستند – و ممکن است آن‌ها و دیگران را در معرض ریسک بیشتر قرار دهد. دلیل این است که بدنامی باعث می‌­شود افراد علائم بیماری خود را پنهان کنند تا دچار تبعیض نشوند.

حمایت از عزیزی که به کرونا مبتلا شده است
بخوانید

آنها ممکن است حتی در صورت نیاز به دنبال مراقبت‌­های بهداشتی نباشند و خود را بیشتر منزوی کنند که ریسک‌­های سلامتی مرتبط با خود را دارد.

علاوه بر این، گرو‌‌ه‌­های بدنام احتمال بیشتری دارد بیمه نداشته باشند یا پوشش بیمه‌­شان کافی نباشد، در دسترسی به مراقبت‌های مناسب از لحاظ فرهنگی مشکل داشته باشند و در سیستم­‌های مراقبت­‌های بهداشتی با تبعیض روبرو شوند که همگی در نهایت دشواری محدود کردن شیوع ویروس‌­ها را پیچیده‌­تر می‌­کنند.

مبارزه با تبعیض و بیگانه‌هراسی و بدنامی

برای مبارزه با تبعیض، بیگانه‌هراسی و بدنامی چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

سازمان بهداشت جهانی توصیه می­‌کند دولت­‌ها، شهروندان، رسانه­‌ها، تاثیرگذاران کلیدی و جوامع باید برای مبارزه با تبعیض، بیگانه‌هراسی و بدنامی تلاش کنند، حتی در حال حاضر که به صورت جمعی در حال تلاش برای محدود کردن شیوع ویروس هستیم. این مبارزه شامل گام­‌های زیر است:

واقعیت­‌ها را منتشر کنید

مردم وقتی اطلاعات درست نداشته باشند بیشتر مستعد تبعیض و پیش­‌داوری هستند. اطلاع­‌رسانی روشن، مختصر و مفید و مناسب از لحاظ فرهنگی – در اشکال مختلف و به چند زبان – برای آگاه کردن اقشار بزرگ جمعیت با تمرکز خاص روی جوامع به حاشیه رانده شده ضروری است.

تاثیرگذاران اجتماعی را دخیل کنید

رهبران ایمان، رهبران کسب­‌وکار، مقامات منتخب و افراد مشهور می­‌توانند الگوی موثری از اطلاع­‌رسانی مناسب و محکوم کردن تلاش برای ارتباط دادن اپیدمی­‌ها به مناطق جغرافیایی و جمعیت­‌های خاص باشند. یک رویکرد بسیار موثر برای تاثیرگذاران نشان دادن تعاملات مثبت با اعضای گروه‌­های بدنام است.

صدای افرادی که تجربه کروناویروس را داشته‌­اند تقویت کنید

بیشتر افرادی که به این ویروس مبتلا می‌­شوند بهبود پیدا می­‌کنند. شنیدن تجربه این افراد مخصوصا وقتی منعکس‌کننده تنوع جمعیتی باشند باعث اطمینان خاطر مردم می­‌شود. به طور مشابه، محترم شمردن فراهم­‌کنندگان مراقبت­‌های بهداشتی خط­مقدم می‌­تواند مبارزه با تبعیض، بیگانه‌هراسی و بدنامی را افزایش دهد.

مقابله با اضطراب ناشی از کرونا (COVID-19)
بخوانید

گروه­‌های قومی مختلف را در مطالب اطلاعاتی عمومی به تصویر بکشید

تصویر جوامع متنوعی که برای کاهش دادن ریسک همکاری می‌­کنند پیام همبستگی و تعهد مشترک به سلامت و تندرستی را با قدرت اطلاع‌­رسانی می‌­کند. با این حال، تمرکز بیش از حد روی آمریکایی آسیایی‌­ها در رابطه با COVID-19 می‌تواند مضر باشد، پس باید از این کار اجتناب کرد.

روز­نامه­‌نگاری اخلاقی را ترویج کنید

 گزارش­‌های رسانه‌­ای متمرکز روی رفتار فردی و مسئولیت افراد آلوده به دلیل ابتلا به ویروس و گسترش دادن آن باعث بدنام شدن این افراد می­‌شود. مصرف­‌کنندگان اخبار باید گزارش‌­های مسئولانه‌­ای درخواست کنند که تاکیدشان شیوه­‌های پیشگیری، علائمی که باید مورد توجه باشند و شرایط نیاز به مراقبت درمانی باشد.

افسانه‌­ها، شایعات و کلیشه‌­ها را اصلاح کرده و کسانی که حرف­‌هایشان بوی تبعیض می­‌دهد را به چالش بکشید

همه ما وظیفه داریم زبان برچسب زننده و بدنام‌کننده را اصلاح کنیم و افسانه­‌ها را به چالش بکشیم. هیچ مقام منتخبی نباید طوری صحبت کند که یک اپیدمی را به یک گروه از افراد یا یک منطقه جغرافیایی خاص ارتباط دهد و به چالش کشیدن این صحبت­‌ها یک مسئولیت مدنی است. به طور مشابه، جدا کردن حقایق از شایعات در عصری که مردم به منابع اطلاعاتی اطمینان ندارند اهمیت زیادی دارد.

تبعیض، بدنامی و پیش‌­داوری سلامت عمومی را تهدید می­‌کنند و به سلامت، سلامت روان و رفاه گروه­‌های بدنام شده آسیب وارد می­‌کنند. همچنین کنترل اپیدمی­‌های فعلی و آتی را دشوارتر می­‌کنند.

همه ما در مسئولیت ایجاد بهداشت عمومی خوب شریک هستیم. همان­طور که می‌­دانیم باید دست­‌هایمان را بشوریم و فاصله اجتماعی با دیگران را رعایت کنیم، باید در رابطه با پذیرش و ارزش گذاشتن برای افراد و جوامع مختلف نیز رفتار خوبی داشته باشیم.

هنگام بروز بیماری همه‌گیر (Pandemic) چه کنیم؟
بخوانید

گردآوری شده توسط دکتر حسام سیف‌زرگر؛ گروه آموزشی فکر بنیان

[vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjdtZWRpYWFkLWxQSmclMjclM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjdtZWRpYWFkLUxuSGElMjclM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html]
Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط