
جنبهای از درمان اختلالهای ذهنی که اغلب نادیده گرفته میشود ارتباط بین ذهن و بدن است که در مدیتیشن میتوان آن را به دست آورد. ذهن یا اراده آزاد میتواند برنمود جسمی بیماری تأثیر بگذارد. مورد مشهور بازیگر “رادوی یول برینر” که مدتها در فیلم پادشاه و من میدرخشید، کسی که ظاهراً با استفاده صرف از اراده مقابله با سرطانش آن را چند دهه عقب راند، بسیاری از آدمها را که از قدرت بینظیری که ذهن میتواند بر بدن اعمال کند آگاه کرد. آدمهای مذهبی، تمرین کنندگان یوگا و مدیتیشن (meditation) و پیروان فرهنگهای شرقی با قدرتهایی که بر بیماریهای روانی و تأثیر آنها بر بدن اعمال میکند آشنا هستند. قدرتهایی که بهندرت مورد بررسی علم پزشکی غربی قرارگرفته است.
هربرت بنسون از دانشکده پزشکی هاروارد، محققی پیشرو در رشته پزشکی و در قدرت ذهن برای استفاده از واکنش آسودگی است که واکنش جسمی بدن به مدیتیشن ناشی از ذهن است. این امر را معمولاً تمرین مدیتیشن یا تمدد اعصاب پیشرونده به انجام میرساند. در حال حاضر بنسون در مورد تأثیرات دعا خواندن بررسی میکند. در کتاب جدیدش به نام شفابخش جاودانه: قدرت و زیستشناسی اعتقاد، به پژوهشی اشاره میکند که بر روی 92000 نفر در ناحیه واشنگتن در مری لند که هر هفته یک یا چند بار به کلیسا میرفتند صورت گرفته است. این گروه از آدمها 50 درصد کمتر از دیگران دچار مرگ ناشی از بیماری کرونری قلب میشدند و 53 درصد کمتر از عموم خودکشی میکردند.
در سال 1989 چند گزارش رسانهای عمده منتشر شد که موضوع ارتباط احتمالی بین معنویت و سلامت روان را بررسی کردند. با هرگونه نتیجهگیری خیلی فاصلهداریم. مثل مورد مصرف دارو، هرگونه ظرفیت تأثیرگذاری معنویت تحت تأثیر برداشت فرد از آن است. در این مورد ساختار مغز ممکن است وضوح مسئله را بازهم سختتر کند. دو نیمکره مغز دو شیوهی نگاه به جهان و فهم آن را به دست میدهند. راست تلاش میکند کل را ببیند و چپ به تجربههای مشخص فرمان میراند. این امر به شیوههای متفاوت نگاه مفاهیم مجرد مثل مفهوم قدسی منجر میشود.