مصاحبه مایک والاس با اریک فروم در سال 1958

اریک فروم روانکاو و منتقد اجتماعی، با والاس درباره جامعه، مادیگرائی، روابط، دولت، مذهب و شادی صحبت می کند. والاس اریک فروم را یکی از تاثیرگذارترین روانکاوان در جهان معرفی می کند. مردی که کارش به عنوان گام مهمی از نظریه های زیگموند فروید مورد توجه قرار گرفته است.

اریک فروم فیلسوف انسان گرا، نظریه پرداز شخصیت و روانشناس اجتماعی بود. علاقه شدیدی به نقش عوامل اجتماعی در تعیین رشد شخصیت داشته است. از طریق بسیاری از کتابها و نظریه هایش روانشناسی را تحت تاثیر قرار داده است.فروم معتقد بود که انسان باید مسئولیت تصمیمات اخلاقی خود را بپذیرد، نه فقط پیروی از قوانینی که توسط سیستم های اقتدارگرا انجام می شود.

اریک فروم در جنبه ای از تفکرش، او تحت تأثیر اندیشه های کارل مارکس به ویژه تفکر اولیه «انسانی» مارکس و در کار فلسفی او با آنچه که به عنوان مدرسه فرانکفورت متفکران شناخته شده بود مرتبط بود. فروم خشونت را رد کرد، او معتقد بود که از طریق همدلی و همدردی انسانها می توانند بر خود شناخت پیدا کنند و در جهت پیشرفت خود قدم بردارند. این جنبه معنوی تفکر او ممکن است یک میراث پس زمینه ی یهودی و آموزش تربیت طلایی باشد، این در حالی است  که فروم به یهودیت اعتقادی نداشت.

استفاده از مطالب فکر بنیان صرفاً با ذکر منبع (Fekrbonyan.com) بلامانع است.

مصاحبه ای با اریک فروم درباره کتاب داشتن یا بودن
بخوانید
Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.