این پرسشنامه بهمنظور بررسی افکار خودکشی توسط آرون بک ساختهشده و دارای 19 پرسش است که هر پرسش از صفر تا دو نمره میگیرد، لذا نمرات افراد بین صفر تا 38 متغیر است. این مقیاس از روایی و پایایی بالایی جهت بررسی افکار خودکشی برخوردار بوده و هنجاریابی آن در ایران نیز بهعملآمده است . ارزیابی افکار خودکشی در فرد بر اساس نمره کسب شده توسط افراد بهصورت فاقد افکار خودکشی (نمره 0 تا 3) ، دارای افکار خودکشی کم (نمره 4 تا 11) و دارای افکار خودکشی پرخطر (نمره 12 و بیشتر) خواهد بود.
هدف پرسشنامه احتمال خودکشی ، سنجش افکار خودکشی و ناامیدی در افراد است.
آرون بک
آلفای کرونباخ نمره کل در این مقیاس 0.93 و برای خرده مقیاسها هم در دامنهای از 0.62 تا 0.89 گزارش شده است و همچنین مشخص شده است که مقیاس بهخوبی افراد خودکشیگرا را از غیر خودکشی مجزا میکند (کال و گیل ، ۲۰۰۲)؛ و در گروههای نوجوانان هم از این مقیاس استفاده شده است ساختار چهار عاملی آن تأیید شده و اعتبار به روش آلفای کرونباخ برای کل سؤالات 0.91 گزارش شده است ( التز و همکاران ، ۲۰۰۷). در ایران در یک مطالعه بر روی نوجوانان از این مقیاس استفاده شده است و مشخص شده بین نمره این آزمون و نشانههای افسردگی و اضطراب همبستگی وجود دارد و توانایی متمایز کردن نوجوانان مستعد خودکشی را دارد (شریفیان ، غلامعلی لواسانی ، اژهای، طارمیان ، امرانی، ۲۰۱۱). در این پژوهش آلفای کرونباخ برای نمره کل 0.86 بود.
سؤالات بر اساس یک مقیاس چهار درجه ای نمره گذاری میشوند، پس از نمره گذاری به هر سؤال بهصورت جداگانه نمره وزندار تعلق میگیرد که این کار با هدف بالا بردن احتمال تشخیص خطر خودکشی انجام میشود.
همیشه = 4 اکثر اوقات = 3 گاهی اوقات = 2 هیچ وقت = 1
نمره بین ۷۵-۱۰۰ به معنای خطر بالای خودکشی ، نمره ۵۰-۷۴ خطر متوسط و نمره ۲۵-۴۹ به معنای خطر کم خودکشی است.