کارگاه آموزش فرزندپروری اهداف زیر را دنبال میکند:
1- نقش مهارتهای فرزندپروری و بهسازی روابط والد – کودک و پیشگیری از مورد آزار واقع شدن کودکان
2- حساسسازی و آموزش اولیه والدین در زمینه مراحل رشد طبیعی کودک و تواناییهای او در هر مرحله و توجه به تفاوتهای فردی
3- حساسسازی و آموزش اولیه در مورد مشکلات رفتاری و هیجانی شایع کودکان
4- حساسسازی و آموزش اولیه والدین در خصوص اصول اولیه و کلی مهارت های فرزند پروری و آموختن این مهارتها
مدرس این کارگاه خانم زینب آرامش کارشناس ارشد روانشناسی است که سابقه سالها کار با کودکان را بهزیستی داشته است.
لازم به یادآوری است که فرزندپروری فعالیتی پیچیده شامل روشها و رفتارهای ویژه است که به طور مجزا یا در تعامل با یکدیگر بر رشد کودک تاثیر میگذارد. در واقع اساس شیوه فرزندپروری مبین تلاشهای والدین برای کنترل و اجتماعی کردن کودکانشان است.
در کارگاه آموزش فرزندپروری ضمن اشاره به انواع سبکهای فرزندپروری با انجام تمرینها و اجرای پرسشنامههایی نوع سبک والدگری شما شناسایی خواهد شد و راهکارهای مناسب در خصوص متناسب کردن آن ارائه خواهد شد.
میدانیم که خانواده اولین و مهمترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم میسازد. اصطلاح فرزندپروری از ریشه (pario) به معنی “زندگی بخش” گرفته شده است. منظور از سبکهای فرزند پروری، روشهایی است که والدین برای تربیت فرزندان خود بکار میگیرند و بیانگر نگرشهایی است که آنها نسبت به فرزندان خود دارند و همچنین شامل معیارها و قوانینی است که برای فرزندان خویش وضع میکنند.
در عین حال رفتارهای فرزندپروری به واسطه فرهنگ، نژاد و گروههای اقتصادی تغییر میکند. روشهایی که والدین در تربیت فرزندان خود به کار میگیرند، نقشی اساسی در تامین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به طوری که اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده شرایط پیچیده بین فردی اعضای خانواده بویژه والدین میباشد.
به عبارت دیگر وجود مشکلات رفتاری کودک به منزله روابط معیوب اعضای خانواده با یکدیگر است و با روشهای تربیتی نادرست والدین و تعاملات معیوب آنها با فرزندان ارتباط دارد.
امیدواریم با برگزاری کارگاه آموزش فرزندپروری نقش کوچکی در شکلگیری آینده مناسب فرزند شما داشته باشیم. اگر والدینی را میشناسید بیدرنگ این کارگاه را به آنها معرفی کنید.پ