ترازودون (Trazodone)

ترازودون
نام‌ تجاری: اولپترا
 Trazodone
Pronunciation: TRAZ oh d
Brand Names: olp
ترازودون یک داروی ضدافسردگی است. این دارو اثر شیمیایی‌ بر مغز می‌گذارد که ممکن است در افراد، توسط افسردگی نامتعادل شده باشد. ترازودون برای درمان اختلال افسردگی استفاده می‌شود. ترازودون همچنین ممکن است برای اهدافی غیر ازآنچه در این راهنمای دارویی گفته شد نیز استفاده شود.
 اگر به ترازودون حساسیت دارید و یا توسط متلین‌بلو تزریقی تحت‌درمان هستید، از ترازودون استفاده نکنید.
اگر در ۱۴ روز گذشته از بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز(MAO) مثل ایسوکاربکسازید (isocarboxazid)؛ لینزولید(linezolid) ؛ متیلن بلو تزریقی methylene blue injection)) ؛ فنیلزین(phenelzine)؛ راساجیلین(rasagiline)؛ سلیجیلین(selegiline) و ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)مصرف کرده‌اید، از ترازودون استفاده نکنید، زیرا تداخلات دارویی خطرناکی می‌تواند اتفاق بیفتد.

برخی از افراد جوان در اولین مصرف از داروهای ضدافسردگی، افکار خودکشی دارند. نیاز است پزشک شما، به‌طور منظم وضعیت شما را در هنگام مصرف ترازودون بررسی کند. افراد خانواده و سایر افرادی که از شما مراقبت می‌کنند، باید نسبت به تغییرات علائم در خلق شما، آگاه باشند.

هرگونه علائم جدید و یا بدتر شدن علائم مثل: تغییرات خلقی و رفتاری، اضطراب، حملات وحشت‌زدگی(پانیک)، خواب سخت و یا احساس تکانشگری، تحریک‌پذیری، بی‌تابی، خصومت، تهاجم، بی‌قراری، بیش فعالی(ذهنی یا فیزیکی)، افسردگی بیشتر، داشتن افکار خودکشی و یا صدمه زدن به خود را به پزشک خود گزارش دهید.

ترازودون را بدون دستور پزشک به افراد زیر ۱۸ سال ندهید. مصرف این دارو برای کودکان زیر ۶ سال تصویب نشده‌است.

اگر به ترازودون حساسیت دارید و یا توسط متلین‌بلو تزریقی تحت‌درمان هستید، از ترازودون استفاده نکنید.
  اگر در ۱۴ روز گذشته از بازدارنده‌های مونوآمین اکسیداز(MAO) مثل ایسوکاربکسازید (isocarboxazid)؛ لینزولید(linezolid) ؛ متیلن بلو تزریقی methylene blue injection)) ؛ فنیلزین(phenelzine)؛ راساجیلین(rasagiline)؛ سلیجیلین(selegiline) و ترانیل سیپرومین (tranylcypromine)مصرف کرده‌اید، از ترازودون استفاده نکنید زیرا تداخلات دارویی خطرناکی می‌تواند اتفاق بیفتد.

بعد از قطع مصرف ترازودون، برای مصرف این داروهای بالا باید ۱۴ روز صبر کنید.

برای اینکه مطمئن شوید این دارو برای شما ایمن است،  اگر هریک از موارد زیر رادارید به پزشک خود اطلاع دهید:

  • بیماری‌های کبد و کلیه
  • بیماری‌های قلبی
  • اختلال خون‌ریزی و یا اختلال در انعقاد خون
  • تشنج یا صرع
  • کم شدن زاویه دید براثر آّب‌سیاه
  • اختلال دوقطبی( مانیک-دپرسیون)
  • سابقه سندرم QT
  • سابقه سومصرف دارو و یا افکار خودکشی گرایانه
  • اگر اخیرا حمله قلبی داشته‌اید

برخی از افراد جوان در اولین مصرف از داروهای ضدافسردگی، افکار خودکشی دارند. نیاز است پزشک شما، به‌طور منظم وضعیت شما را در هنگام مصرف  ترازودون بررسی کند. افراد خانواده و سایر افرادی که از شما مراقبت می‌کنند، باید نسبت به تغییرات علائم در خلق شما، آگاه باشند.

  مصرف داروهای ضدافسردگی مهارکننده بازجذب سروتونین (SSRI) در دوران بارداری می‌تواند باعث مشکلات جدی ریوی و یا مشکلات ثانویه درکودک شود. اگرچه ممکن است بعد از توقف مصرف داروهای ضدافسردگی، بازگشت افسردگی در شما ایجاد شود. اگر در هنگام مصرف ترازودون باردار شده‌اید فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. در دوران بارداری مصرف این دارو را  بدون مشورت پزشک خود شروع یا قطع نکنید.
  هنوز مشخص نشده است که ترازودون وارد شیر می‌شود و به کودک  شیرخوار آسیب می‌رساند یا نه. اگر کودک شیرخوار دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
آیا تا به‌ حال اضطراب داشته‌اید؟
بخوانید

ترازودون را بدون دستور پزشک به افراد زیر ۱۸ سال ندهید. مصرف این دارو برای کودکان زیر ۶ سال تصویب نشده‌است.

تمامی دستورالعمل‌های روی نسخه‌ی خود را دنبال کنید. پزشک شما ممکن است بنا به شرایط، مقدار مصرف داروی شمارا برای نتیجه‌گیری بهتر تغییر دهد. این دارو را کمتر یا بیشتر از مقدار تجویزشده و یا طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده مصرف نکنید.

قرص سریع-رهش ترازودون باید بعد از یک وعده غذایی یا یک وعده مختصر مصرف شود.

اولپترو را با معده خالی در زمان خواب یا در اواخر عصر مصرف کنید.

قرص آهسته‌-رهش ترازودون را خرد نکنید، نشکنید. تمام آن را ببلعید (قورت دهید). ممکن است شما در صورت لزوم اولپترا را از مکان مشخص‌شده نصف کنید.

ممکن است ۲ هفته طول بکشد تا علائم شما بهبود یابد. مصرف این دارو را طبق دستور پزشک ادامه دهید و اگر علائم شما بهبود نیافت به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف ترازودون را ناگهان قطع نکنید. زیرا ممکن است علائم  ناخوشایند ترک داشته‌باشید. از پزشک خود درباره قطع ایمن این دارو سوال کنید.

   این دارو را در دمای اتاق و دور از نور ، رطوبت و گرما  نگه‌دارید.

در صورت فراموش کردن مصرف ترازودون ، به مجردی که به یاد آوردید آن را مصرف نمایید؛ اما اگر زمان نوبت بعدی است، وعده فراموش‌شده را رها کرده و به برنامه‌ی دارویی‌ منظم خویش برگردید. این دارو را برای جبران وعده فراموش‌شده، بیشترازحد مجاز مصرف نکنید.

درصورتی‌که مشکوک به مصرف بیش‌ازاندازه هستید از فوریت‌های پزشکی کمک بگیرید. مصرف بیش از حد ترازودون با الکل، باربیتوراتها مثل فنوباربیتال، آرام‌بخش‌ها مثل دیازپام می‌تواند باعث مرگ شود.

علائم مصرف بیش‌ازحد شامل: خواب‌آلودگی شدید، استفراغ، نعوظ طولانی یا دردناک، ضربان قلب سریع یا کوبنده، حمله (خاموشی یا تشنج) ، کندشدن یا توقف تنفس می‌باشد.

الکل مصرف نکنید. ترازودون می‌تواند تاثیرات جانبی الکل را افزایش دهد که می‌تواند خطرناک باشد.

از برخواستن و تغییر وضعیت سریع خودداری کنید. ممکن است احساس گیجی ایجاد شود (سرگیجه). به آهستگی بلند شوید ، خود را ثابت نگه‌دارید تا از زمین‌خوردن جلوگیری شود.

رابطه هوش و اضطراب
بخوانید

ترازودون می‌تواند تفکر و عکس‌العمل شما را تحت تاثیر قرار دهد. از رانندگی و یا انجام کارهایی که به توجه و آگاهی نیاز دارند، دقت کنید.

قبل از مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) برای درد، آرتروز، تب، تورم با پزشک خود صحبت کنید. این داروها شامل آسپیرین، ایبوپروفین (ادویل، موترین) ، ناپروکسن، سلکوکسیب ، دیکلوفناک، اینرومتاسین، ملوکسیکام و.. است.

مصرف همزمان داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) با این داروها (ترازودون) می‌تواند باعث خون‌مردگی یا خون‌ریزی آسان شود.

اگر نعوظ دردناک یا طولانی حداقل برای ۶ ساعت یا بیشتر داشته‌اید، مصرف ترازودون را قطع کرده و فورا به پزشک خوداطلاع دهید. این یک وضعیت پزشکی است و ممکن است باعث  ایجاد وضعیت‌های جدی شود که با جراحی برطرف می‌شود.

اگر هریک از علائم واکنش‌های حساسیتی به ترازودون مثل : کهیر ؛ تنفس سخت ؛ تورم صورت ، لب‌ها ، زبان و گلو در شما ایجاد شد به دنبال فوریت‌های پزشکی باشید.

هرگونه علائم جدید و یا بدتر شدن علائم مثل: تغییرات خلقی و رفتاری، اضطراب، حملات وحشت‌زدگی (پانیک)، خواب سخت و یا احساس تکانشگری، تحریک‌پذیری، بی‌تابی، خصومت، تهاجم، بی‌قراری، بیش فعالی(ذهنی یا فیزیکی)، افسردگی بیشتر، داشتن افکار خودکشی و یا صدمه زدن به خود را  داشتید به پزشک خود گزارش دهید.

فوراً به پزشک خود اطلاع دهید، اگر دارای موارد زیر هستید:

  • تاری دید، دید تونلی، درد یا تورم چشم، دید هاله اطراف نور
  • سردرد همراه با قفسه سینه و سرگیجه شدید، غش، ضربان قلب سریع یا کوبنده
  • فشار یا درد در قفسه سینه، احساس سفتی در گردن یا آرواره، تعریق، درد پخش‌شده در بازو یا شانه
  • مقدار بالای سروتونین در بدن- بی‌قراری، توهم، تب، ضربان قلب سریع، بازتاب‌های بسیار فعال، تهوع، استفراغ اسهال ، ازدست‎دادن هماهنگی بدن ، غش
  • مقدار کم سدیم در بدن- سردرد ، سرگیجه، تکلم نامفهوم، ضعف شدید، استفراغ، ازدست دادن هماهنگی بدن، احساس سستی
  • واکنش شدید سیستم عصبی، عضلات بسیار خشک، تب بالا، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، رعشه، احساس غش کردن

عوارض جانبی رایج ترازودون شامل:

  • خواب آلودگی، گیجی
  • تغییرات دید
  • یبوست
  • خشکی دهان،تغییر احساس نسبت به مزه‌ها

آنچه گفته شد لیست تمام عوارض جانبی که ممکن است اتفاق بیفتد نیست و عوارض دیگری نیز ممکن است اتفاق بیفتد. با پزشک خود درباره توصیه‌های مربوط به عوارض جانبی صحبت کنید.

مصرف این دارو با دیگر داروها می‌تواند باعث خواب‌آلودگی شود که اینها می‌تواند باعث بدترشدن عوارض شود . قبل از مصرف ترازودن با قرص‌های خواب‌آور، مسکن‌های حاوی مخدر، آزادکننده عضلات یا داروهایی برای اضطراب، افسردگی و تشنج  با پزشک خود صحبت کنید.

متادون (Methadone)
بخوانید

بسیاری از داروها می‌تواند با ترازودون تداخل داشته باشند. تمام تداخلات ممکن در اینجا گفته نشد. در مورد تمام داروهایی که مصرف می‌کنید، و یا مصرف آنها را در حین درمان قطع یا شروع کرده‌اید، با پزشک خود صحبت کنید.

این داروها شامل:

  • دیگر داروهای افسردگی
  • اناگریلید
  • دروپریدول
  • متادون
  • اونداسترون
  • آنتی‌بیوتیک‌ها- آزیترومایسین، اریترومایسین، لووفلوکساسین، موکسی ملوکساسین، پنتامدین
  • داروهای سرطان- آرسنیک‌تری‌اکسید، ونرتانیب
  • داروهایی ضدمالاریا- کلروکین، هالوفانترین
  • داروهای مربوط به ریتم قلب- آمیودارون، دوفیتلید، فلکاینسید
  • داروهای مربوط به درمان اختلالات روان‌پزشکی- کلروپرومازین، هالوپریدول، پیموزاید، تیوریدازین

آنچه که گفته‌شد لیست تمام داروهایی که ممکن است با ترازودون تداخل داشته باشند نیست.  داروهای دیگری نیز می‌توانند بر ترازودون اثر بگذارند. این داروها شامل داروهای با نسخه و بدون نسخه، ویتامین‌ها و محصولات گیاهی است. لیست تمام داروهایی که مصرف می‌کنید را به ارائه‌دهنده خدمات درمانی خود ارائه دهید.

دارو‌ساز (دکتر داروخانه) شما  می‌تواند اطلاعات بیشتری در مورد ترازودون در اختیار شما قرار دهد.

به یاد داشته باشید که این دارو‌ها و تمامی داروهای دیگر را دور از دسترس کودکان قرار دهید. هرگز داروهای خود را برای دیگران تجویز نکنید؛ و از این دارو فقط برای موارد تجویزشده استفاده نمایید.

تلاش‌های بسیاری از طرف فکر بنیان برای مصرف‌کنندگان این دارو صورت گرفته است که تمامی اطلاعات مربوط به آن دقیق، جدید و کامل می‌باشد، اما در ارتباط با اثرات جانبی آن هیچ تضمینی وجود ندارد. اطلاعات درج‌شده مربوط به این دارو دارای حساسیت زمانی می‌باشد. اطلاعاتی را که فکر بنیان گردآوری کرده است جهت استفاده مصرف‌کنندگان دارو و پزشکان معالج است. بنابراین، این موسسه تضمین نمی‌کند که استفاده از این دارو بدون تجویز پزشک نیز بدون عوارض باشد، اطلاعات دارویی فکر بنیان تضمینی بر این نیست که با استفاده از این اطلاعات، بیماری تشخیص داده می‌شود یا درمان صورت می‌پذیرد. این اطلاعات دارویی به‌عنوان یک منبع اطلاعاتی، ویژه‌ی کمک به پزشکان برای درمان بیمارانشان و یا ارائه خدمات به مصرف‌کنندگانی که این دارو را به‌عنوان یک مکمل دارویی مصرف می‌نمایند در نظر گرفته‌شده است، نه به‌عنوان یک منبع جایگزین جهت کسب تخصص، دانش و قضاوت برای پزشکان. چنانچه دارویی فاقد هشدارهای لازم در ارتباط با دارو و یا ترکیبات آن برای مصرف‌کننده باشد هیچ تضمینی وجود ندارد که دارو و ترکیبات آن برای هر بیماری بدون خطر، مؤثر یا مناسب باشد. فکر بنیان در ارتباط با اطلاعات کمکی که برای پزشکان فراهم آورده است هیچ‌گونه مسئولیتی را در قبال درمان‌های آن‌ها نمی‌پذیرد. اطلاعات گردآوری‌شده تمامی موارد مرتبط با هشدارهای پزشکی، ضمانت دارویی، واکنش‌های دارویی، تأثیرات نامطلوب آن و یا راهنمایی دیگر را شامل نمی‌شود.

استفاده از مطالب فکربنیان صرفاً با ذکر منبع (WWW.FEKRBONYAN.COM) بلامانع است.

Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.