روش های جدید تشخیص هوش بدون نیاز به تستهای پیچیده ریاضی – دانشمندان در یافتههای جدید خود به روشی برای دستیابی به هوش افراد بدون نیاز به تستهای پیچیده ریاضی دست یافتند.
به گزارش بهداشت نیوز: کارشناسان اعلام کرده اند با توسعه قابلیتهای هوش مصنوعی میتوان در آینده برای بررسی سنجش هوش افراد از اسکن مغزی و امتیازدهی با استفاده از فناوری AI استفاده کرد.
برای استفاده از این قابلیت به فناوری تصویربرداری fMRI نیاز است و پس از اسکن، فناوری هوش مصنوعی درصد هوش افراد را اندازه گیری میکند.
این شیوه جدید اندازه گیری سطح هوش به وسیله محققان مرکز پزشکی (Cedars-Sinai)، دانشمندان موسسه (Caltech) در همکاری با پژوهشگران دانشگاه سلرنو ابداع شده است.
آنها اعلام کرده اند سیستم بر پایه هوش مصنوعی میتواند اطلاعات فردی به ویژه سطح هوش افراد را از اسکن عملکرد رزونانس مغناطیسی (fMRI) در زمانی که مغز فرد درحال استراحت است به دست آورد.
کارشناسان اعلام کرده اند این شیوه برای اندازه گیری سطح هوش که در زمان استراحت یا انجام ندادن کارخاصی به وسیله انسان به دست میآید از دقت بالایی برخورداراست و دیگر نیاز به انجام تستهای ریاضی و آزمونهای تخصصی سخت نیست.
اکنون تنها راه بررسی و اندازه گیری سطح هوش افراد انجام آزمونهای هوش و ریاضی است که چندان دقیق نیست و امکان دارد به دلایل مختلف فرد نمره کمتری کسب کند.
دانشمندان برای بررسی کارایی شیوه جدید اندازه گیری سطح هوش با استفاده از سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی، آزمون تستی سنجش سطح هوش را به شیوه سنتی بر روی حدود صد هزار داوطلب انجام داده اند که شامل مواردی چون برنامه ریزی، استدلال، حافظه و میزان دقت است.
سپس نتیجهها را با انجام آزمون به وسیله روش اسکن fMRI بر روی حدود ۹۰۰ فرد انتخاب شده مقایسه کردند که نشان از مفید بودن روش ابداعی جدید است.
هرچند که این روش برای ارزیابی سریع و دقیق مانند تستهای سنتی هوش مصنوعی نیاز به پیشرفت و توسعه دارد، اما درآینده به روشی قابل اتکا تبدیل خواهد شد.
پژوهشها نشان میدهند سطح هوش افراد در سه دسته حافظه کوتاه مدت، استدلال و توانایی کلامی تقسیم بندی میشود.
نحوه عملکرد اسکن fMRI به این شکل است که نقشهای از فعالیت مغز را با تشخیص دگرگونیهای جریان خون در مناطق مختلف مغزی ایجاد میکند.
افزون بر اندازه گیری سطح هوش دانشمندان در تلاش هستند در آینده راهکارهایی برای تشخیص زودهنگام ابتلا به بیماری هایی، چون اوتیسم، اسکیزوفرنی، شناسایی تومورهای سرطانی، آنوریسم کبدی و اختلال هراس با استفاده از اسکن fMRI بیابند.
پژوهشها نشان داده است افراد دارای چندین نوع هوش مختلف مانند، طبیعت گرایی (هوشمندی طبیعت)، هوش موسیقایی، هوش منطق ریاضی (اعداد/ استدلالهای هوشمندانه)، هوش وجودی (زندگی هوشمندانه)، هوش اجتماعی (افراد هوشمند)، هوش بدنی و هوش زبانی (هوشمندی در کلمات) هستند.
هر فردی در یکی از بخشها قویتر از سایر بخش هاست و به همین دلیل آزمونهای ریاضی و سوالهای هوش سنجی نمیتواند معیار خوبی برای ارزیابی سطح و نوع هوش افراد باشد.