وسواس چیست؟

وسواس چیست؟ وسواس یکی از اختلالات روانی شایع است که بسیاری از افراد جامعه همه روزه به نوعی با آن درگیر هستند. سبب شناسی وسواس، تشخیص و راه های درمان آن در این ویدیو آموزشی مورد بحث قرار گرفته است.

[vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjIxNTQ1NDk3NzgwNzExNzk1JTIyJTNFJTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZKYXZhU2NyaXB0JTIyJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuYXBhcmF0LmNvbSUyRmVtYmVkJTJGYTJYeW8lM0ZkYXRhJTVCcm5kZGl2JTVEJTNEMTU0NTQ5Nzc4MDcxMTc5NSUyNmRhdGElNUJyZXNwb25zaXZlJTVEJTNEeWVzJTIyJTNFJTNDJTJGc2NyaXB0JTNFJTNDJTJGZGl2JTNF[/vc_raw_html]

در ویدیوی وسواس چیست؟ بیان می‌شود که اختلال وسواسی-اجباری یک اختلال رایج، مزمن و طولانی مدت است که در آن فرد دارای افکار غلط و وسواس و رفتارها (اجبار) است که تمایل به تکرار بیش از حد دارد.اختلال وسواسی-اجباری یک اختلال روانی است که مردم احساس نیاز به بررسی مکررا را دارند، بارها و بارها روتین های خاصی را انجام می دهند یا اندیشه های خاصی دارند.

افراد بیش از یک دوره کوتاه مدت قادر به کنترل افکار یا فعالیت ها نیستند. فعالیت‌های مشترک عبارتند از شستن دست، شمارش همه چیز و چک کردن اینکه آیا درب قفل شده است. برخی ممکن است دچار مشکل شوند. این فعالیت ها به گونه ای اتفاق می افتد که زندگی روزمره آنها دچار اختلال می شود. این وضعیت با تیک، اختلال اضطراب و افزایش خطر ابتلا به خودکشی همراه است.

عوامل سبب ساز وسواس چیست؟

در مطالعات انجام شده تصویر برداری کارکردی و ساختاری مغز معلوم شده که اندازه هسته های دمدار مغز در بیماران دچار اختلال وسواس فکری-عملی به صورت دو طرفه کاهش یافته است.

داده های ژنتیکی حاکی از وجود شواهد قوی در مورد میزان بالای همگامی دو قلوهای تک تخمکی نسبت به میزان همگامی دو قلو های دو تخمکی می باشد.از نگاه رفتارگرا ها وسواس فکری در این اختلال محرکی شرطی شده می باشد. اما تثبیت وسواس عملی در پی مهار اضطراب آشکار می گیرد.

اختلال وسواس فکری-عملی (Obsessive-Compulsive Disorder)
بخوانید

در نظریه روانکاوی سنتی این اختلال را نوعی واپس روی از مرحله ادیپی به مرحله مقعدی می داند. بیماران در موقعیت های ادیپی مانند مقابله به مثل یا از دست دادن یکی از ابژه های مهم زندگی خود به مرحله مقعدی پناه می برد. این مرحله از نظر هیجانی دوسوگرایی شدیدی دارد. وجود همزمان عشق و نفرت نسبت به یک فرد، بیمار را دچار بلاتصمیمی می کند.

Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.