آیا عشق رمانتیک برای تداوم یک رابطه زناشویی کافی است؟

دکتر شهرزاد پورعبدالله در ادامه گفتگوی خود پیرامونش عشق رمانتیک به این پرسش پاسخ می دهد.

[vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjIxNTQ1NDk3MjI3NjQ5NTQ4MiUyMiUzRSUzQ3NjcmlwdCUyMHR5cGUlM0QlMjJ0ZXh0JTJGSmF2YVNjcmlwdCUyMiUyMHNyYyUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmFwYXJhdC5jb20lMkZlbWJlZCUyRjVjZjRVJTNGZGF0YSU1QnJuZGRpdiU1RCUzRDE1NDU0OTcyMjc2NDk1NDgyJTI2ZGF0YSU1QnJlc3BvbnNpdmUlNUQlM0R5ZXMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html]

 دکتر شهرزاد پور عبدالله برای تداوم عشق در روابط عاطفی به نظریه اریک برن اشاره می کند. نظریه تحلیل رفتار متقابل که توسط اریک برن مطرح شده است، به عنوان روشی برای درمان به کار گرفته می شود.

در این نظریه اشاره به سه قسمت شخصیت که شامل کودک، والد و بالغ است می شود.برای داشتن روابطی سالم باید از قسمت بالغ شخصیت خود در تعدیل قسمت های کودک و والد استفاده کرد. قسمت بالغ مانند چتری این دو را تحت پوشش خود قرار می دهد.

در ویدیو آیا عشق رمانتیک برای تداوم یک رابطه زناشویی کافی است؟  توضیحاتی راجع به نظریه ی اریک برن داده شده است که برای آشنایی بیشتر توضیح مختصری داده می شود:

در تحلیل رفتار متقابل نقش محیط و ارتباط اجتماعی از اهمیت فراوانی برخوردار است با این حال نهایتاً افراد خود مسؤول زندگی و رفتار خود هستند و فرد باید این مسؤولیت را پذیرا باشد و به نقش خود در زندگی بیشتر از هر عامل دیگری توجه نماید.

تحلیل رفتار متقابل به روابط و مشکلات درونی شخص و رابطه انسان‌ها با یکدیگر توجه خاصی دارد و اعتقاد بر این است که اگر افراد با یکدیگر روابط سالم، صمیمانه و صادقانه داشته باشند و آن را جایگزین روابط مخرب، منفی و تحقیر‌آمیز نمایند قادر خواهند بود که از فشار‌های روانی خود و دیگران بکاهند و از زندگی لذت بیشتری ببرند.

 تحلیل رفتار متقابل در عین سادگی این توانایی را دارد تا افکار و احساسات پیچیده، سردرگم و پریشان شخص را سامان بخشد تا فرد با تفکیک و سازماندهی افکار و احساسات، شناخت بهتری از خود به دست آورد و در نتیجه با آگاهی بیشتر به نقاط ضعف و قدرت خود، رفتارهای سالم و سازنده‌ای را اختیار نمایند،

مصاحبه ای با اریک فروم درباره کتاب داشتن یا بودن
بخوانید

اساس نظریه اولیه تحلیل رفتار متقابل، بر پایه حالت‌های شخصیتی  ارایه گردیده، اریک برن این حالت‌های شخصیتی را در سه بخش «والد»، «بالغ»و «کودک» معرفی نمود که شامل نوعی نظام به هم پیوسته فکر کردن، احساس کردن و رفتار کردن است.

در رابطه مهم است که ما از بالغ ، والد یا کودکمان استفاده کنیم استفاده از هریک از این ها تغییر زیادی در ربطه مان می دهد.

در تحلیل رفتار متقابل هرتغییر رفتاری یا احساسی در مرحله اول با بینش منطقی شروع می‌گردد که در واقع شناخت مجموعه نقاط ضعف و قوت رفتار، تفکر و یا احساس فرد است و پس از پذیرش منطقی آن، توسط حالت‌های شخصیتی، درک احساسی جهت  تغییر نهایی حاصل می‌شود.

Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.