صمیمیت و دوستی در روابط زناشویی

صمیمیت و دوستی در روابط زناشویی و عوامل آن را با هم در این مقاله بررسی می کنیم.

برای ایجاد صمیمت و دوستی در روابط زناشویی:
  • نقشه های عشق را ترسیم کنید.
  •  علاقه و تحسین را پرورش دهید.
  • به خواسته ها و انتظارات شریک زندگیتان توجه کنید.

لازم است که این را بدانید این سه عوامل مهم در ایجاد صمیمیت، رابطه جنسی و رابطه عاشقانه عمیقی را پایه ریزی می کند.

منظور از نقشه های عشق به عنوان یک مولفه ایجاد صمیمیت چیست؟

نقشه عشق نقشه راهی است که شما در ذهنتان از دنیای روان‌شناختی درونی همسرتان ترسیم می‌کنید. این نقشه بنیادی‌ترین سطح دوستی است. این نقشه درباره هیجان علاقه و حس شناختن اوست. درباره احساسی که به شما می‌گوید شریک زندگی‌تان علاقه‌مند‌است شمارا بشناسد و همسرتان نیز احساس می‌کند که شما به شناختن او علاقه‌مند هستید. دانستن جواب سؤال‌های زیر برای فهمیدن این موضوع در ایجاد صمیمیت به شما کمک خواهد کرد.

  • نگرانی‌ها و استرس‌های همسرتان در حال حاضر چیست؟
  • موسیقی موردعلاقه او چیست؟
  • آیا امیدها، رؤیاها، آرزوها، ارزش‌ها و اهداف او را می‌دانید؟
  • ناراحت‌کننده‌ترین لحظه دوران کودکی او چه بود؟
به‌طورکلی می‌توان گفت نقشه عشق سه بخش دارند:
  1. سؤالاتی بپرسید که او به پاسخ دادن آن‌ها علاقه‌مند است.
  2. پاسخ‌ها را به خاطر بسپارید.
  3. سؤالاتی که پاسخی باز و طولانی دارند بپرسید.

نقشه عشق جنسی نیز در ایجاد صمیمیت بسیار مهم است. اینکه بدانید چه چیزی حس جنسی را در همسرتان بیدار یا خاموش می‌کند. نقشه‌های عشق درباره شناختن و شناخته شدن و همچنین درباره احساس علاقه و صمیمیت بسیار شخصی و عمیق بین شما و شریک زندگی‌تان است. شما باید به‌صورت مرتب اطلاعات خودتان را در مورد شریک زندگی‌تان به‌روز کنید. به این دلیل که افراد به‌صورت مداوم تغییر می‌کنند.

صمیمیت و دوستی در روابط زناشویی

سه بنیان دوستی و صمیمیت

علاقه و تحسین به‌عنوان یک عامل مهم در ایجاد صمیمت چگونه پرورش دهیم؟

این بخش درباره محبت و احترام در رابطه است. زوج‌ها لازم است عادت ذهنی‌ای را در خود پرورش دهند که محیط پیرامونشان را برای تحسین کردن، افتخار کردن و قدردانی کردن از شریک زندگی‌شان اسکن کنند. لازم است تحسین، افتخار قدردانی، احترام و محبت خود را به‌صورت کلامی و غیرکلامی ابراز کنند. این حس‌های مثبت نسبت به همسرتان نباید پنهان باقی بماند. شما باید لحظه‌هایی را که همسرتان در حال انجام کار درستی است شکار کنید.

ایجاد تغییر مثبت در خود
بخوانید

به او بگویید وای ازت ممنونم که این کار را انجام دادی، من از اینکه سر میز شام صحبت کردیم لذت بردم، ممنونم که تخت خوابمان را مرتب کردی، این رنگ چقدر بهت می‌آید، با این لباس خیلی جذاب شدی، همش دلم می‌خواهد تو را در آغوش بگیرم، بیا با محل کارمان تماس بگیریم و بگوییم امروز دیر سرکار می‌آییم و کنار هم بمانیم و عشق‌بازی کنیم، حواسم بود که تو این کار را انجام دادی و واقعاً قدر آن را می‌دانم. این جملات می‌تواند به شما در مسیر رسیدن به ایجاد صمیمیت بسیار کمک کند.

 قدردانی و احترام در رابطه به‌طور واضح و روانه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد. این کار موجب انتقال پیام شادی، میل، سرگرمی و بازی و ماجراجویی با یکدیگر می‌شود. عادت ذهنی در این راه بسیار بنیادی هست. افرادی که روابط پرتنش دارند محیط پیرامونشان را برای پیدا کردن اشتباهات یکدیگر اسکن می‌کنند و می‌کوشند مانند یک منتقد سازنده عمل کنند.

این کار را در تعاملاتشان با فرزند خود نیز انجام می‌دهند. آن‌ها به فرزند خود چیز جدیدی آموزش می‌دهند و اطلاعات زیادی به او می‌دهند و سپس عقب می‌کشند و منتظرم بمانند تا او چیزی را اشتباه انجام دهد. آن‌ها سعی می‌کنند از فرزندان خود عیب‌جویی کنند و آن‌ها را اصلاح کنند. درنهایت این عمل به‌جای اینکه باعث شود فرزندان چیزی یاد بگیرند، آزرده خواهند شد.

اما افرادی که روابط موفقی دارند عادت ذهنی آن‌ها در اسکن کردن محیط پیرامون خود برای پیدا کردن کارهای مثبت و درست همسرشان هست. به دنبال چیزی که بتوانند او را تحسین کنند و از همسر خود قدردانی کنند. آن‌ها این عادت را در خود پرورش می‌دهند و آن را در مورد همسر و نیز فرزندان خود اجرا می‌کنند. این دسته از افراد در ابتدای آموزش به فرزندان خود ابتدا اطلاعات اندکی می‌دهند. این اطلاعات فقط برای شروع کافی است. سپس عقب می‌کشند و منتظر می‌مانند تا فرزند خود عمل درستی را انجام دهد و بعدازآن او را تمجید می‌کنند و سپس اطلاعات بیشتری به فرزند خود می‌دهند. آن‌ها اشتباهات را نادیده می‌گیرند و این رفتار منجر به پیشرفت روزبه‌روز فرزندانشان می‌شوند.

هشت اشتباه مهلک در ازدواج
بخوانید
به‌جای بی‌اعتنایی کردن و درگیر شدن با انتظارات و خواسته‌های همسر خود، به آن‌ها توجه کنید تا پیوندی عاطفی برقرار شود.

ابراز خواسته‌ها و انتظارات به‌صورت کلامی و غیرکلامی منجر به پیوند هیجانی و شکل‌گیری صمیمیت می‌شود. این پیوند مبنای اصلی ارتباط است. پیوند هیجانی یعنی اینکه زوج‌ها خواستار توجه، علاقه، گفت‌وگو، شوخ‌طبعی، محبت، رابطه جنسی، صمیمیت، همدلی، کمک و حمایت از شریک زندگی خود هستند و درخواست پاسخگویی به خواسته‌ها و انتظاراتشان را نیز دارند. می‌توان گفت که این لحظات کوچک پیوند عاطفی، نوعی حساب بانکی به نام حسب بانک عاطفی را برای ایجاد صمیمیت پایه‌ریزی می‌کند که در طول زمان ساخته می‌شود. این حساب سپر ضربه‌گیری در مقابل کج‌خلقی یا فاصله عاطفی لحظه‌ای زودگذر زن و شوهرها فراهم می‌سازد.

صمیمیت و دوستی در روابط زناشویی

انواع برخورد با خواسته‌ها و انتظارات

به مثال‌های زیر توجه کنید:

زن: چه قایق زیبایی اینجاست!

شوهر: …(هیچ پاسخی از طرف شوهر داده نمی‌شود).

  • این نمونه‌ای از بی‌اعتنایی است.

زن: چه قایق زیبایی اینجاست!

شوهر: ساکت می‌شی؟ دارم مطالعه می‌کنم. یا حواسم را پرت نکن. دارم تلویزیون تماشا می‌کنم.

  • این همان درگیر شدن است. درگیر شدن، پاسخ تند و عصبی به خواسته‌ها و انتظارات شریک زندگی است.

زن: چه قایق زیبایی اینجاست!

شوهر: اوه! اوه! چه قدر زیباست!

  • این توجه کردن به خواسته‌ها و انتظارات است.

زن: چه قایق زیبایی اینجاست!

شوهر: واو، واقعاً زیباست! عزیزم بیا دست از کارمان بکشیم و باهم قایق‌سواری کنیم. نظرت چیه؟

  • جانیس درایور این نوع پاسخ دادن را توجه کردن مشتاقانه به خواسته‌ها و انتظارات نامید.

نتیجه‌گیری

جالب است بدانید که نوع توجه کردن زن و شوهرها به خواسته‌ها و انتظارات یکدیگر در موفقیت یا شکست در پایه‌ریزی حساب بانک عاطفی نقش اساسی دارد که خود منجر به ایجاد صمیمیت می‌شود. در توجه کردن به خواسته‌ها و انتظارات، نوعی نردبان وجود دارد. اگر شما نمی‌توانید حتی توجه شریک زندگی‌تان را به‌خوبی به دست بیاورید، نه‌تنها نخواهید توانست خواسته‌ها و انتظاراتی برای چیزهای مربوط به سطوح بالاتر نیازها مانند همدلی، شوخ‌طبعی، محبت یا رابطه جنسی داشته باشید بلکه احتمالاً به‌مرورزمان خواسته‌ها و انتظارات از یکدیگر به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابد و درنهایت صمیمیت بین زوج‌ها رنگ می‌بازد.

زبان بدن
بخوانید

آنچه در فرایند توجه کردن به خواسته‌ها و انتظارات، بسیار اساسی و ضروری به نظر می‌رسد، بالا بردن آگاهی‌مان نسبت به خواسته‌ها و انتظارات شریک زندگی‌مان و همچنین ذهن آگاهی نسبت به سبک همسرمان برای بیان خواسته‌ها و انتظاراتش است. اینکه بتوانید عطش پنهان در پشت هر خواسته و انتظار همسر خود – حتی اگر کمی منفی باشد – را ببینید بسیار مهم است. این نگاه به شما برای ایجاد صمیمیت کمک خواهد کرد.

از خودتان بپرسید در دو هفته‌ی آینده، شما چگونه رابطه‌تان را عاشقانه‌تر خواهید ساخت؟

شما چه‌کار خواهید کرد؟

توصیه ما به شما مطالعه کتاب “1001 روش برای عاشقانه بودن ” نوشته گرگوری گودک است. ما را دنبال کنید تا در مقاله‌های جدیدتر در مورد علم عشق چیزهای بیشتری را باهم مرور کنیم. امیدواریم بامطالعه و یادگیری این مهارت‌ها روابط عاشقانه‌تری را برای خودتان بسازید تا از زندگی کنار یکدیگر لذت ببرید.

local_library

منبع: کتاب علم عشق جان گاتمن، ترجمه هاشم پوریا مهر

گردآوری شده توسط خانم گندم عرب‌سرخی

[vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjdtZWRpYWFkLVRyUXQlMjclM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html]
Telegram
Instagram
YouTube

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.